h i r d e t é s
Szlovákia
Jasna / Chopok észak és dél
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Wellness Hotel Repiská - Jasná téli csomag 2 éjtől
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Slogery
17 élménybeszámolót írt
17
10 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Jasna / Chopok észak és dél
2026.02.15. 22:47
Még sose síeltem itt, de most, febr. 14-én, szombaton kiugrottunk egy egynapos síelésre és sajnos elég rossz szájízzel távoztunk.

Nyitásra a Krupová parkolóban voltunk (előző este már kimentünk egy közeli szállást kivéve) és indultunk is fel a csúcsra. Na a felső jópár száz méteren akkora köd volt, hogy szinte teljesen vakon síeltünk. Egy pályaszélt jelző karótól a következő karó már nagyon nehezen látszott. A 34c pálya szélét kétszer is sikerült elvéteni, szerencsére a meredek hegyoldal tetején sikerült megállni, nem történt nagy baj. Kosodrevina középállomástól lefelé lehetett már látni, innen viszont a pályák voltak katasztrofális állapotban, mintha nem is kezelték volna őket.

Gyorsan át is tértünk az északi oldalra. Itt is szintben a felső 5-600 m túlélése után végre tudtunk pár élvezhetőbbet csúszni a Lucky lift melletti 5-14 pályákon. Érdekes módon az északi oldalon kevesebbb volt a hó, az is lefelé egyre inkább csak hókása, pályán kívül semmi. Délelőtt ráadásul párszor eleredt az eső, az sem segített.

A tömegre fel voltunk készülve, volt is rendesen, a B1 és B2 lifteknél alakultak ki nagyobb sorok. Meg is lett az eredménye, nagyon hamar borzasztóan buckásak lettek a pályák, amiken hemzsegtek a síelők, köztük rengeteg, életéért küzdő kezdő.

Délután már kevesebben síeltek: sokan hazaindultak vagy buliztak/hüttéztek inkább vagy a Biela Putban berendezett kis fesztiválon szurkoltak a szlovák hokisoknak. Itt amúgy mi is végigjártuk a standokat, ingyen osztogattak szendvicset, teát, popcornt.

Azért du. 3 óráig így is kitartottunk, nagy örömünkre a visszaúton a déli oldalon még lejjebb ment a felhő... Amúgy jó pályarendszer lenne ez, csak a körülmények most nem segítettek és biztos, hogy a pályakezelés sem tett meg mindent. Amíg nem esik vagy fél méter hó, én nem mennék újra... Azt meg nem értem, hogy ahogy a franciáknál, itt is miért szokás a kabinok léctartóját - akár kívül, akár belül - lespórolni?

Itt a fórumban ajánlott Hanisberg étteremben megálltunk hazafelé, tényleg szuper volt, én is csak javasolni tudom. Nagyon finom kaják korrekt áron. A magyar pincér ügyesen nyomul mindenféle finomsággal, mi a marhapofás sztrapacskával éltünk is.
20260214-102600.jpg
20260214-132357.jpg
20260214-135115.jpg
20260214-152348.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL