Szombaton síeltünk itt.
Bohinjska Bistricában volt a szállásunk és síbusszal mentünk. A síbusz 2 EUR (ha fizetni kell) egy napra. Mi a vasútállomásról (induló és végállomás) indultunk, ahol néhány tíz méterre hatalmas murvás, ingyenes parkoló van. A busz a településen még két helyen megáll (fürdő és Danica, itt is van nagy parkoló). Fél óra alatt értünk a völgyállomására (fél 10-re). Mi a második kabinnal (max. 15 perc várakozás) fel tudtunk menni, de az ismerőseink pénteken kb. egy órát vártak (9 óra előtt értek oda). A környéken mindenhol autók parkolnak,de jellemzően kellően távol a felvonótól. Egy ingyenes parkolós busz is jár, de valószínűleg kis területet tud lefedni, mert alig voltak rajta.
Sokat gondolkodtam, hogy kinek tudnám ajánlani a síterepet, de nem igazán jöttem rá. Nem volt szerencsénk, mert jellemezően ködben volt a terep nagy része, így csak mérsékelten lehetett gyönyörködni az egyébként meseszép tájban (különösen így behavazva). A nagy hó mindent beterített, még a sziklák sem látszottak ki. Majdnem egész nap esett, fentebb vizes hó, lentebb havaseső, illetve eső (kabinos lift völgyállomása körül).
Minden felvonó és pálya működött (kivéve a völgybe levivő). Haladó síelőknek a 10-es pálya (különösen a felső szakasza) lehet élvezetes, de a kabinos felvonóhoz vezető részen két olyan szakasz is van, ahol komoly kihívást jelent az átcsúszás (különösen tapadós, vizesebb hóban) még sível is (botozással rásegítve), nemhogy deszkával. Kevésbé gyakorlottaknak a 4-es pálya lehet megfelelő, mert elég hosszú és nincsenek benne meredek szakaszok. A többi pálya szerintem felejtős.
Nem valószínű, hogy a jövőben a terveim között fog szerepelni ez a pályarendszer.