Az elmúlt három nap Donovalyban síeltünk családdal. Sokat morfondíroztunk még januárban, hogy Március első vagy második hetére foglaljunk, végül 8-11-et foglaltam, azzal a tervvel, hogy kezdünk vasárnap esti síeléssel, majd hétköznap egész nap és talán este nyomjuk.
Múlt héten a webkamerákon alig láttam embert, a hó látszólag fogyott, de a snowboard ugratók még megvoltak, így meglepetésként ért, hgoy nem volt vasáranp esti sízés, sőt hétfőtől csak a kék oldal ment. A facebookon még azt írták, csökkentett nyitvatartással lesz a piros oldal, de a honlapon már a piros oldalra csak hétvégi nyitás szerepelt. A piros oldalon minden büfé, a kék oldal aljában az étterem zráva volt. A bár volt csak nyitva, ahol hotdogot és káposztalevest árultak - persze pár perc sétára a városban bármit ehettél és nem kellett asztalt foglalnod.
Cserébe fél áron adták a napijegyet, habár szezonbérlettel ez nem volt előny (asszonynak amúgy is féláron vehetem a napijegyet).
Vasárnap estét így egy nagy túrával kezdtük, ami jól esett, az erdőben sok helyen volt foltokban természetes hó. Mindhárom nap nyitással kezdtük a síelést, ahol az első két órában kifagyott pálya volt, ami délutána fokozatosan puhult fel. Nagyon kevesen voltak, talán 10-12 között volt ember a pályákon. A fenti kis ugratók nagyjából, és a lenti óriás snowboard ugrató még teljesen ép volt. Fiam többször repült rajta.
A snowboard versenypályát már hétfőn kezdték a ratrakok ellapátolni, amiből a kis tányéros melletti oktató pályát frissítették fel. Valószínűleg ezt folytatják, mert az erős napon a pálya széle fogyott, és itt-ott foltos lett.
Azért, hogy a piros pályát se hagyjam ki, kedden 1 óra reggeli síelés után letettem a lesikló lécet és elővettem a túralécet, fókával, amivel átbattyogtam a piros oldalra (ez a kék oldal aljából 15 percbe telt). Egy bő órás fókázással felmentem a nova holára. Voltak még sítúrázok, egy idős úr szerint hétfőn nagyon jó volt még a pálya. Lefelé figyleni kellett, több helyen foltos volt a pálya.
Jövő hétre havat mondanak és rögtön rá erős fagyokat, így a lehetőségük megvan az üzemeltetőknek még szerintem 2 hét üzemelésre is. A snowboard pályából meg az óriás ugratóból a kék oldalt símán ki lehet húzni meg. Habár úgy látom érdeklődés hiányában a facebook oldal szerint március 15-én zárnak.
Jövőre március első hetére foglalnék szállást, de amit lehetett kihoztuk ezekből a napokból. A szép napsütés, a reggeli kifagyott pálya élmény volt, izomláz megvan.