h i r d e t é s
Svájc
Flims - Laax - Falera
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TibiF
567 élménybeszámolót írt
567
21 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Flims - Laax - Falera
2026.03.17. 19:36
Március 8-án síeltem ezen a terepen. Flimsből kezdtünk. Az első meglepetés (pozitív értelemben) a felvonónál történt: ott olyan modern liftek vannak, hogy te mondod meg hova szeretnél menni. Mivel március eleje volt és végig déli fekvésűek a pályák mi minél magasabbra akartunk menni. Három lehetőség közül lehetett választani: 2093m, 2186m illetve 2500m. Mi utóbbit választottuk. Szerencsére mögöttünk voltak túrasíelők ők mondták az túrasíelő hely. Mivel nem túrasí léccel voltunk akkor inkább nem oda mentünk. Annyira mondern a rendszer, hogy te megnyomod a gombot (nem kapsz liba combot) majd várni kell és az illető lift oda visz a három lehetőség közül amelyiket te kiválasztottad. Ilyet még eddig én nem láttam. Flims-Laax-Falera pályái déli fekvésűek: ez előny illetve hátrány is. Előny mivel december, januárban végig oda süt a Nap, nem nagyon van árnyék. Márciusban már hátrány mert ilyenkor a Nap már magasabban jár mint télen, ereje is jóval nagyobb mint télen. Márciusban a déli pályák jobban olvadnak mint az északi fekvésűek. Voltak sokan de ez nem látszott a pályákon. Több mint 200 km sípályával rendelkezik a hely, a tömeget a liftek valahogy elnyelték. Nekem nagyon tetszett a hely. Amerre csak nézel minden felé sípályát lehet látni. A magasabban levő pályák jól tartották magukat, az alsó rész természetesen olvadt hiszen már március van. Voltunk a gleccseren is (Vorab gleccser) illetve érdekesség, hogy egy bizonyos részen Glarus kantonban is síeltünk. Mivel ez a síterep Graubünden kantonban fekszik, a hegygerinc északi részén levő pályák már másik kantonhoz Glarushoz tartoztak. A gleccserre csákányos felvonó vezetett igaz itt a pálya teteje 3000 méter felett helyezkedik el. Szerintem ez egy 5 csillagos síterep.
A paplanernyősök felszálló helye
Indulás 2186m-ről Nagens Sura
Háttérben a Rajna vőlgye
Jól ratrakolt pályák fogadtak
Tömeg az nem volt
A hegygerincen vagyunk, jobbra a kanton határ (Glarus) a völgyben egy másik síterep Elm fekszik
Szemben a Vorab gleccser (3028m)
A távolban a szaharai por még látszik
Vorab gleccser
A szemben levő hegyen két sítúrázó
A gleccser csákányos felvonói
20260308-104002.jpg
A repülőket jól lehetett látni
20260308-105321.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés