h i r d e t é s
Svájc
Verbier, Nendaz, Tyon, Veysonnaz (4 Vallées)
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TibiF
567 élménybeszámolót írt
567
21 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Verbier, Nendaz, Tyon, Veysonnaz (4 Vallées)
2026.03.09. 20:09
Szombaton itt síeltem egy napot. Olyan síbérletem van, hogy három különböző napon ezen a terepen is síelhetek a napokat én választom. A 4 völgy (4 Vallées) Wallis kantonban található annak is a francia részén. Hétközben anticiklon volt Svájcban, jó időt ígértek hétvégre is gondoltam kipróbálom a terepet. Ami bekavarhatott az a szaharai homok, pénteken volt a legnagyobb intenzitása. Reméltem, hogy azért a hegyeket látom. Nendazból csatlakoztam be a pályarandszerbe. A négy síterep több mint 400km sípályarendszerrel rendelkezik. Sokan voltak de ez a pályákon nem látszott, a tömeg valahogy eloszlott. A pályarendszer 1400 és 3300 méter között fekszik, mindig mentem feljebb és feljebb így szerintem a tömeg utánnam volt. Egy nap alatt természetesen nem lehet besíelni az egész régiót. Ezen a napon Nednaz illetve Verbier sípályáit próbáltam ki. Természetesen felmentem a Mont Fortra(3300m) a sírégió legmagasabb pontjára. Onnan csodálatos a kilátás: látszik a Matterhorn, Dom, Grand Combin, Mont Blanc. Illetve Mont Fortról a Col de Gentianes illetve Tortin fele csúsztam le. Ezen a részen kezeletlen pályák vannak, ezt térkép is jelöli. Szerintem jó hely a végén Verbierben fejeztem be. Itt a völgyben 14C volt ez már majdnem vizisí. Fent a pályák jól tartották magukat. Nekem tetszett a hely.
20260307-095154.jpg
Nendaz Tracouet 2200m-en
Col des Gentianes 2894m
Mont Fortra vezető kabinos
Dom, Matterhorn &co
Grand Combin 4313m
Kezeletlen pálya lefele
Itt volt aki inkább a felvonóval jött le
Kezelt fekete pálya, oldalt látszik a szürkeség az a szaharai homok
Következő buckás rész
Verbier felé vezető rész
Nem voltak sokan