h i r d e t é s

Valmorel által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
Valmorel
5 élménybeszámolót írt
5
18 éve tag
2026.02.24. 11:50
Február végén voltam itt három napot és habár azt gondoltam, hogy mindhárom napot BKK-n fogom tölteni, végül két nap lett belőle, a harmadik napon átmentem Katschbergre.
Habár ezt biztosan sokan tudják, azért leírom, hátha valakinek segítség, hogy a hotelek, szállások is árulnak síbérletet, sokszor kedvezménnyel, ezért érdemes erre rákérdezni, mielőtt online vennénk meg a jegyet. Nekem BKK-ra a három napos bérlet 202 euró lett volna, ha magamnak veszem, de a recepción mondták, hogy az egész Karinthiára érvényes három napos bérletet 181 euróért adják, szóval érdemes ennek is utánajárni.
Első nap, szombaton a St Oswaldi oldalon voltam, itt sok jó piros pálya volt, szép, napsütéses idő is volt. Szombat lévén egy kicsit sokan voltak, de mondjuk délután 1-2 körül már kiürültek a pályák.
Mivel én a Tátrához vagyok szokva, ahol érzésem szerint a piros pályák rendesen igénybe veszik az embert és tényleg meredekek, valahogy a BKK piros pályái inkább tűntek nekem erős kéknek, ami egyáltalán nem baj, sőt! Nagyon élveztem a szép széles pályákat és még a feketék is olyan önbizalomnövelő feketék, hiszen ezek is inkább olyan piros szintűek lennének máshol, érzésem szerint.
A tömeg eleinte zavart, illetve itt még nem ismerik azt a máshol már bevett szokást, hogy fenntartanak egy single sort az egyedül síelőknek, hogy fel lehessen tölteni a lifteket. Nem, itt sajnos ki kell várni a sorod, akkor is, ha liftenként csak ketten mennek fel.
A kis retró Nockalmbahn külön vicces, de a sorban állva inkább bosszantó volt, hogy egy ilyen felvonóra kell várni.
Snowboardosként nem volt olyan kényelmes, hogy a 14, 16os pályák csak tányérossal érhetőek el, de túl lehet élni.
A második nap mentem át a másik oldalra csúszni, itt az 1es, 7es, 8as pályák voltak nagyon élvezetesek. A 8as külön érdekes volt, mert feketének van jelölve, ehhez képest mondjuk az abból lecsatlakozó piros 10est meredekebbnek éreztem..
Emellett néhol a pályák számozásai is zavaróak voltak nekem néhol, a térkép szerinti 7esen elindulva egy jól látható 10es szám fogadott, de pl. az 5öst se sikerült megtalálnom sehogy sem.
Összességében jó kis síterep, két nap alatt azért kényelmesen bejárható. Az, hogy hivatalosan 103 km pálya van, az azért enyhe túlzás, bizonyos pályákat itt is duplán számolnak.
Az infrastruktúra talán lehetne egy picivel modernebb, illetve a kitáblázásra figyelhetnének jobban.
Valmorel
5 élménybeszámolót írt
5
18 éve tag
2026.02.24. 11:17
Február vége felé a közelben, Bad Kleinkirchheimben voltam egy hétvégét és mivel Katschberg nagyjából 50 perc autóútra volt, gondoltam, ide is elnézek, ha már a régióbérlet ide is érvényes volt.
Mivel csak egy napom volt itt, jól akartam megtervezni mindent, hogy a lehető legtöbb időt tölthessem a pályákon, ezért a P3-as parkolóban álltam meg és először a Tschanek oldalra mentem. A 3, 4, 5, 6, 7, 8as és a 9es piros pályák is nagyon jók voltak, ráadásul hétfő lévén néha teljesen egyedül voltam a pályákon délelőtt is. Mivel snowboardozom, ezért a távolabbi, 10es, 12es, 14es pályákat kihagytam, mert nem volt kedvem a tányéros meg csákányos felvonókhoz.
Dél körül mentem át az Aineck oldalra. Szerintem az A1es (vagy 27es) pálya az, amiért a emberiség a síelést feltalálta :)) Gyönyörű a kilátás, széles, mint egy los angelesi autópálya, jó hosszú is, vannak benne gyors és lassú szakaszok is, szóval mindent tud, amit én élvezek a síelésben.
A többi pálya ezen az oldalon szintén nagyon tetszett, túl sok emberrel itt sem találkoztam, szóval összességében soha rosszabb napot.
Még annyi, hogy a 11a, 21es, illetve a tschanek-i oldalon a 3as fekete pályák is szerintem abszolút bevállalhatók, egyáltalán nem nehezek, inkább mondanám őket pirosnak, úgyhogy, akit esetleg eltántorítana a fekete jelzés, az bátran menjen neki ezeknek is.
Valmorel
5 élménybeszámolót írt
5
18 éve tag
2026.01.05. 13:31
2026 első napjaiban voltunk Mönichkirchenben, a terep erősen családos, kisgyerekes síterep benyomását keltette.
Reggel nem siettem, nagyjából 11-kor mentem ki a pályára, és annak ellenére, hogy mind a 13 kmnyi pálya nyitva volt, pár óra alatt ezt is be lehetett síelni, többször is.
Az 5ös kék pálya elég lapos, tényleg inkább mondanám zöldnek, tanulópályaszerű, ennek megfelelően tele is van. A 6os, 7es és 8as pályák és azokon keresztül a 9es egész jó, hosszabban lehet lecsúszni rajtuk.
A Schwaigbahn nevű felvonó maradt még meg bennem, ami valamiért nem lassít a felső állomáshoz érkezéskor, emiatt a kiszállás kicsit nehéz volt, illetve fejbe is kólintott a lift egyszer-kétszer.

Január 3-én délelőtt, gondoltam veszek egy félnapos jegyet és délután kimegyek még csúszni, de mivel a napijegyek árazása itt is dinamikus, ha jól láttam, 53 euró lett volna ez a fél nap, ezért inkább a boardomat a hátizsákomra rögzítve felgyalogoltam a tetejére ( kb. 1 óra 20 perc lett) és egyszer lecsúsztam még.
h i r d e t é s
Valmorel
5 élménybeszámolót írt
5
18 éve tag
2007.12.29. 06:08
Persze, én is ezt mondom, nekik is érdekük lenne, hogy mások is használják.Mindegy, annyival is támogatom az egészet, hogy kimegyek.
Valmorel
5 élménybeszámolót írt
5
18 éve tag
2007.12.28. 14:27
Sziasztok! Én is pécsi vagyok, és szívesen kipróbálnám a pályát, de lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban.Pl., hogyan lehet eljutni a pályához busszal (ha egyáltalán lehet)? A másik meg: olvastam, hogy egy kampós felvonó még üzemel, de csak a PVSK-tagoknak; ezt mennyire veszik szigorúan?Ha pl odamegyek, és fizetek egy pár óráért x összeget, akkor se használhatom?
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE