Február végén voltam itt három napot és habár azt gondoltam, hogy mindhárom napot BKK-n fogom tölteni, végül két nap lett belőle, a harmadik napon átmentem Katschbergre.
Habár ezt biztosan sokan tudják, azért leírom, hátha valakinek segítség, hogy a hotelek, szállások is árulnak síbérletet, sokszor kedvezménnyel, ezért érdemes erre rákérdezni, mielőtt online vennénk meg a jegyet. Nekem BKK-ra a három napos bérlet 202 euró lett volna, ha magamnak veszem, de a recepción mondták, hogy az egész Karinthiára érvényes három napos bérletet 181 euróért adják, szóval érdemes ennek is utánajárni.
Első nap, szombaton a St Oswaldi oldalon voltam, itt sok jó piros pálya volt, szép, napsütéses idő is volt. Szombat lévén egy kicsit sokan voltak, de mondjuk délután 1-2 körül már kiürültek a pályák.
Mivel én a Tátrához vagyok szokva, ahol érzésem szerint a piros pályák rendesen igénybe veszik az embert és tényleg meredekek, valahogy a BKK piros pályái inkább tűntek nekem erős kéknek, ami egyáltalán nem baj, sőt! Nagyon élveztem a szép széles pályákat és még a feketék is olyan önbizalomnövelő feketék, hiszen ezek is inkább olyan piros szintűek lennének máshol, érzésem szerint.
A tömeg eleinte zavart, illetve itt még nem ismerik azt a máshol már bevett szokást, hogy fenntartanak egy single sort az egyedül síelőknek, hogy fel lehessen tölteni a lifteket. Nem, itt sajnos ki kell várni a sorod, akkor is, ha liftenként csak ketten mennek fel.
A kis retró Nockalmbahn külön vicces, de a sorban állva inkább bosszantó volt, hogy egy ilyen felvonóra kell várni.
Snowboardosként nem volt olyan kényelmes, hogy a 14, 16os pályák csak tányérossal érhetőek el, de túl lehet élni.
A második nap mentem át a másik oldalra csúszni, itt az 1es, 7es, 8as pályák voltak nagyon élvezetesek. A 8as külön érdekes volt, mert feketének van jelölve, ehhez képest mondjuk az abból lecsatlakozó piros 10est meredekebbnek éreztem..
Emellett néhol a pályák számozásai is zavaróak voltak nekem néhol, a térkép szerinti 7esen elindulva egy jól látható 10es szám fogadott, de pl. az 5öst se sikerült megtalálnom sehogy sem.
Összességében jó kis síterep, két nap alatt azért kényelmesen bejárható. Az, hogy hivatalosan 103 km pálya van, az azért enyhe túlzás, bizonyos pályákat itt is duplán számolnak.
Az infrastruktúra talán lehetne egy picivel modernebb, illetve a kitáblázásra figyelhetnének jobban.